Tekenpop kopen

Een tekenpop, ook wel eens ledenpop genoemd, is een houten model van een mens. De ledematen kunnen allerlei kanten opgedraaid worden. Een tekenpop wordt gebruikt om houdingen van het menselijk lichaam na te bootsen. Zo kunnen waarheidsgetrouwe schetsen, tekeningen en schilderingen gemaakt worden. Deze fijn geschuurde poppen zijn dus ideaal om modelstudies mee te doen of gewoon als decoratie te gebruiken.

Een tekenpop natekenen

Een model tekenen kan op veel verschillende manieren. Het begint vaak met het herleiden van complexe vormen zoals cirkels, vierkanten en rechthoeken naar het menselijk lichaam. Het vergt veel oefening om een mens na te kunnen tekenen. Vaak heeft u slechts één model ter beschikking. Namelijk henzelf. Voor een spiegel staan en spiergroepen aan- en ontspannen helpt al enorm. Vervolgens helpt het om ook bewegingen met het lichaam te maken waardoor zichtbaar wordt waar de scharnieren en knikken zitten. Om hier gedetailleerder mee aan de slag te gaan wordt vaak een tekenpop gebruikt. Omdat de ledenpop in verschillende poses kan worden neergezet is het mogelijk om langere tijd een pose te bestuderen en het beetje bij beetje na te tekenen. Een tekenpop heeft dus een grote waarde voor tekenaars die graag willen leren mensen te tekenen.

 

 

Verzenden en ophalen

Laat u uw bestelling bezorgen, dan kost dat slechts €7,95. Wordt uw bestelling voor 14.00 geplaatst? Dan wordt die dezelfde dag nog op de post gedaan. Vanaf €75 wordt uw bestelling zelfs gratis verzonden.

Bijbehorende producten

Een ledenpop is niet het enige dat u kan helpen om u verder te ontwikkelen als tekenaar. Gelukkig hebben wij verschillende tekenbenodigheden in onze webshop. Een tekentafel bijvoorbeeld is een grote toevoeging voor u als tekenaar. De comfortabele zithouding die u aanneemt tijdens het werken aan een tekentafel zal u helpen om op een ontspannen en gezonde manier aan uw kunst te werken. De producten die wij verkopen zijn allen van de hoogste kwaliteit. Zo ondersteunen wij u bij uw creatieve activiteiten.